]>
Wiza

Turystyczna

     

Spakuj plecak, rusz w drogę i odkryj niesamowite miejsca

O wizie

Wiza turystyczna jest dla Ciebie, jeśli chcesz zwiedzić piąty kontynent w ramach zorganizowanej wycieczki albo na zaproszenie rodziny lub znajomych z Australii. Wiza nie upoważnia do podjęcia pracy. Wydawana jest na 3 miesiące, a w szczególnych przypadkach na pół roku lub rok. Zobacz relację z podróży naszego studenta do serca Australii, świętej skały Aborygenów - Uluru (Alice Springs):

Dwa najpopularniejsze rodzaje wizy turystycznej
e-Visitor (subclass 651) Uzyskanie tej wizy jest możliwe nawet w ciągu jednego do kilku dni. Wniosek jest bezpłatny i składa się go drogą elektroniczną spoza Australii. Wiza przeznaczona jest dla celów turystycznych i businessowych. W ciągu 12 miesięcy od daty jej przyznania można kilkakrotnie wjechać do Australii, każdorazowo na okres maksymalnie 3 miesięcy.
Tourist visa (subclass 676) Na tę wizę czekamy od tygodnia do trzech. Wniosek jest bezpłatny i składa się go drogą elektroniczną spoza Australii lub bezpośrednio w dziale wizowym w Berlinie. Wiza umożliwia turystykę i krótkie pobyty edukacyjne (poniżej 12 tygodni nauki). W ciągu 12 miesięcy od daty jej przyznania można kilkakrotnie wjechać do Australii, każdorazowo na okres maksymalnie 3 miesięcy. W niektórych wypadkach dział wizowy w Berlinie może rozpatrzyć dłuższy pobyt.