]>
Wiza

Work & Holiday

     

Wyjazd do Australii to świetny pomysł na Gap Year

O wizie

Ten rodzaj wizy zezwala na roczny pobyt, podróżowanie, możliwość podjęcia edukacji do 4 miesięcy oraz pracy w trybie full-time u jednego pracodawcy do sześciu miesięcy. Limit miejsc na wizę Work and Holiday to 200. Osoby, które nie spełniają kryteriów bądź nie zmieszczą się w limicie miejsc, zachęcamy do zapoznania się z innymi możliwościami wyjazdu do Australii, w szczególności wizą studencką, która nie posiada limitów, nie jest przeznaczona wyłącznie dla studentów czy absolwentów i również pozwala na podjęcie legalnej pracy w Australii.

Wymogi wizy Work and Holiday 462
Wymagania wiekowe18-30 lat (w momencie składania wniosku nie możesz mieć ukończonych 31 lat)
Osoby towarzysząceNie mogą towarzyszyć Ci dzieci, pozostające na Twoim utrzymaniu
PaszportWażny, wydany nie wcześniej niż 10 lat przed złożeniem wniosku o wydanie wizy, posiadający co najmniej dwie puste strony, który zachowa ważność przez nie mniej niż dziewięćdziesiąt dni po zakończeniu planowanego pobytu
Bilet lotniczyBilet powrotny, bilet na dalszą podróż lub wystarczające środki, by zakupić taki bilet
Wymaganie pieniężnePosiadasz zabezpieczenie w równowartości 5000 AUD
WykształceniePosiadasz wykształcenie wyższe lub ukończyłeś przynajmniej dwa lata studiów licencjackich
Znajomość języka angielskiegoPosiadasz udokumentowaną znajomość języka angielskiego:
  • certyfikaty IELTS (4,5pkt.), TOEFL (min. 32 pkt.) - w momencie starania się o wizę, egzaminy nie mogą być zdane wcześniej niż rok przed złożeniem aplikacji,
  • ukończone dwa lata studiów w języku angielskim (cały tok studiów)
  • ukończony rok studiów w Australii,
  • certyfikat CAE zdany po 1 stycznia 2015 (min. 147 pkt.)
  • ZaświadczeniaMusisz przedstawić zaświadczenie wydane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej
    DokumentyMusisz wypełnić wniosek wizowy
    Miejsce aplikowaniaW momencie starania się o wizę musisz przebywać poza granicami Australii
    KosztKoszt aplikacji o wizę to 440 AUD + 4,76 AUD (Credit Card Payment)

    Jeśli poważnie myślisz o studiowaniu, pracy lub emigracji do Australii – odradzamy aplikowanie o wizę Work & Holiday. Z naszego doświadczenia wynika, że przy pierwszym wyjeździe korzystniej jest aplikować o wizę studencką. Osobom będącym w Australii na wizie Work & Holiday zdecydowanie trudniej jest wyjechać do Australii po raz kolejny na wizie studenckiej.

    O wizę Work & Holiday możesz ubiegać się z Bridge Agency.   Zobacz więcej